Hyllningsgala för Ingrid Bergman med familjen Rossellini & Lindström

I samband med Ingrid Bergmans 100-årsdag den 29 augusti firas hennes minne över hela världen. Redan under Cannes filmfestival i maj hyllades den svenska ikonen genom att pryda årets officiella Cannes-affisch samt med en storslagen galavisning av Stig Björkmans film Jag är Ingrid.

I Sverige hedras hennes 100 års dag med en unik galapremiär av Jag är Ingrid. på Dramatens stora scen i närvaro av hela familjen Rossellini och Lindström. Ingrid Bergman gick själv på Dramatens Elevskola under 1930-talet.

Måndagen den 24 augusti, i veckan då Ingrid Bergman skulle fyllt 100 år, hålls galapremiären och hyllningsföreställningen av Jag är Ingrid. på Dramatens stora scen. Ingrid Bergmans fyra barn Isabella, Roberto och Ingrid Rossellini samt Pia Lindström, med familjer närvarar på galan tillsammans med filmens kompositör Michael Nyman, producent Stina Gardell och regissör Stig Björkman. Eva Dahlgren som har skrivit filmens slutlåt uppträder under kvällen.

Dagarna runt galan är första gången som hela familjen Rossellini och Lindström samlas i Stockholm för att hedra sin mors minne.

Jag är Ingrid. är ett personligt porträtt av en av Sveriges mest framstående skådespelare. Genom Ingrid Bergmans privata filmer, som aldrig tidigare publicerats, brev och dagböcker och i samtal med Ingrids fyra barn möter vi en kvinna som alltid gick sin egen väg.

Filmen är regisserad av Stig Björkman på initiativ av Isabella Rossellini och producerad av Stina Gardell/Mantaray Film. Ingrid Bergmans röst görs av Alicia Vikander, filmmusiken av Michael Nyman och slutlåten är specialskriven av Eva Dahlgren.

Fredagen den 28 augusti går Jag är Ingrid. upp på 150 biografer över hela Sverige och biopubliken får äntligen chans att ta del av den fascinerande berättelsen om en av våra största ikoner.

Amanda BergComment