Publikrekord för Jag är Ingrid.

Sedan premiären den 28 augusti har Stig Björkmans Jag är Ingrid. setts av 45 942 biobesökare. Det är den starkaste öppningsveckan för en svensk film i år och den starkaste öppningsveckan för en dokumentärfilm under hela 2000-talet.


Under premiärveckan har Jag är Ingrid. setts av 45 942 biobesökare i Sverige. Det är den starkaste öppningen för en dokumentärfilm, svensk eller utländsk, under hela 2000-talet och dessutom den starkaste svenska öppningsveckan för en svensk film, spelfilm eller dokumentär,
i år.

”Vi på NonStop Entertainment kunde inte vara gladare, Jag är Ingrid. levererar helt makalösa siffror och ökar sitt besöksantal från dag till dag. Vi har aldrig varit med om ett så grundmurat gott word of mouth och är förstås överlyckliga över att få jobba med Stigs fantastiska film som vår första release i vår nya independentskepnad.” säger Jakob Abrahamsson, VD på NonStop Entertainment.

Jag är Ingrid. är ett personligt porträtt av en av Sveriges mest framstående skådespelare. Genom Ingrid Bergmans privata filmer, som aldrig tidigare publicerats, brev och dagböcker och i samtal med Ingrids fyra barn möter vi en kvinna som alltid gick sin egen väg.

Filmen är regisserad av Stig Björkman på initiativ av Isabella Rossellini och producerad av Stina Gardell/Mantaray Film. Ingrid Bergmans röst görs av Alicia Vikander, filmmusiken av Michael Nyman och slutlåten är specialskriven av Eva Dahlgren.

Jag är Ingrid. distribueras av NonStop Entertainment och visas på biografer över hela landet.

Amanda BergComment