Jag är Ingrid får Sverigepremiär under galakväll på Dramaten

Den omtalade Ingrid Bergman-filmen Jag är Ingrid får Sverigepremiär under en hyllningsgala på Dramaten den 24 augusti. Filmen har premiär på filmfestivalen i Cannes i maj och svensk biopremiär den 28 augusti. Ingrid Bergman skulle ha fyllt 100 år den 29 augusti.

Jag är Ingrid. är ett personligt porträtt av en av Sveriges mest framstående skådespelare. Genom Ingrid Bergmans privata filmer som aldrig tidigare publicerats, brev och dagböcker och i samtal med Ingrids fyra barn möter vi en kvinna som alltid gick sin egen väg. En kvinna som förlorade båda sina föräldrar som barn men som genom sitt arbete, sina barn och sina älskade levde sitt liv fullt ut.

För första gången kommer berättelsen om Ingrid Bergman nu berättas utifrån hennes egen blick på världen. Den nutida Hollywood-svenskan Alicia Vikander levandegör sin historiska kollegas röst i filmen. Medverkar i filmen gör även Ingrid Bergmans fyra barn Isabella Rossellini, Roberto Rossellini, Ingrid Rossellini och Pia Lindström. Musiken görs av Michael Nyman (Pianot, Kocken, tjuven, hans fru och hennes älskare) och Eva Dahlgren står för Super 8-foto samt har specialkomponerat filmens slutlåt.

Under galakvällen på Dramaten den 24 augusti uppträder Eva Dahlgren. På plats är även Dramatens teaterchef Eirik Stubø, regissören Stig Björkman och en lång rad inbjudna gäster. 

Biljetterna till galavisningen släpps kl 09.00 tisdag den 12 maj på www.dramaten.se. Biljettkassan öppnar kl 12.00.

24 augusti kl 19.00, Stora scenen

 

SannaIngridComment