Ira Sachs, Laura Albert (JT LeRoy), Rachel Tunnard och Cristian Mungiu till Stockholms filmfestival

Regissörerna Ira Sachs (Little Men), Cristian Mungiu (Graduation) och Rachel Tunnard (Adult Life Skills) och författaren Laura Albert, aktuell i Author: The JT LeRoy Story, besöker Stockholm i november med anledning av Stockholms filmfestival. Under festivalen visas även bland andra Park Chan-wooks The Handmaiden, Todd Solondzs Weiner-Dog, Jim Jarmuschs The Stooges-dokumentär Gimme Danger och årets mest spårade skräckfilm The Greasy Strangler. Dessutom nypremiär för Ettore Scolas En alldeles särskild dag.


NonStop Entertainments filmer på Stockholms filmfestival 2016:
För intervjuförfrågningar, kontakta: sofia@etpr.se

LITTLE MEN
Regissör Ira Sachs besöker Stockholm 11-15 november
I Little Men skildrar Ira Sachs genom de 13-åriga pojkarna Jake och Tony det moderna Brooklyns egen själ, och hur avståndet mellan samhällsklasser kan vara så brett att även den starkaste bro riskerar att rämna.
Jake och Tony finner omedelbart varandra när Jakes pappa Brian ärver den fastighet där Tonys mamma driver butik. Tillsammans utforskar de såväl sin hemstad som sina tonår. De smider planer om framtiden, Tony ska bli skådis och Jake konstnär. Men när fastighetsvärdena stiger och Brian höjer hyrorna uppstår en konflikt mellan de två pojkarnas familjer, en konflikt som minst sagt sätter Jake och Tonys oskiljaktiga vänskap på prov.
Svensk biopremiär 25 november

AUTHOR: THE JT LEROY STORY
Författaren Laura Albert (bakom pseudonymen JT LeRoy) besöker Stockholm 7-10 november
Författaren Jeremiah Terminator LeRoy skrev den kultförklarade romanen Sarah, hängde med Smashing Pumpkins och producerade indiefilmer. Trodde alla. År 2006 avslöjade en reporter att JT LeRoy var en konstruerad författarpersona, en pseudonym för Laura Albert men förkroppsligad i offentligheten av skådespelaren Savannah Knoop. Efter ett decennium av skamlösa drev mot den så kallade "bluffen" Laura Albert kommer äntligen Author: The JT LeRoy Story, en dokumentärfilm i regi av Jeff Feuerzeig som undersöker varenda detalj av JT LeRoys existens, såväl som ställer vitala frågor om vad författarskap egentligen innebär.
Nordisk VOD- och DVD-premiär 19 december

GRADUATION
Regissör Cristian Mungiu besöker Stockholm 8-11 november
Cristian Mungiu belönades för bästa regi vid premiären i Cannes, och har med Graduation jämförts med regissörer som Haneke och Antonioni. Filmen har hyllats för skådespeleriet såväl som skildringen av ett dysfunktionellt rumänskt samhälle.
Läkaren Romeo Aldea har velat ge sin dotter Eliza de bästa förutsättningarna. Planen är att hon med sina toppbetyg ska studera utomlands efter studenten, men med bara slutproven kvar blir Eliza brutalt överfallen. För omskakad för att kunna prestera på topp sätts hela hennes framtid på spel. Romeo vet att det finns sätt att lösa situationen, men de leder honom in i en snårig labyrint av byråkrati, lögner, tjänster och gentjänster - allt för att ge Eliza den chans han själv aldrig tog.
Svensk biopremiär 10 februari

ADULT LIFE SKILLS
Regissör Rachel Tunnard besöker Stockholm 14-18 november
Adult Life Skills är Rachel Tunnards första långfilm och berättar en lika delar sorglig och rolig berättelse om döden och att tvingas leva med den. Broadchurch-stjärnan Jodie Whittaker spelar den tillslutna Anna i en lika humoristisk som vacker rollgestaltning. Anna har fastnat. Snart 30 men bor i sin mammas trädgårdsskjul, pratar knappt med någon, och ägnar sin tid åt att göra kortfilmer med sina tummar som skådespelare. Något saknas, och det visar sig att Annas avskildhet är hennes sätt att hantera den stora sorg hon bär på. Men när hon råkar bli kompis med en åttaårig cowboy börjar hon så sakteliga öppna upp sig...
Svensk biopremiär 2 december

WEINER-DOG
Todd Solondz är något av den mörka humorns mästare, men i Wiener-Dog finns även en ömhet och hängivenhet.
Livet som hund är inte alltid det lättaste. Särskilt inte för Wiener-Dog, en tax som verkar ha ovanligt svårt att hitta en beständig husse eller matte. På en odysséartad resa förs den från hem till hem, ägare till ägare. Men det är inte alltid lätt att vara människa heller, och ingen av alla de udda figurer som stöter på Weiner-Dog lämnas oberörd av sin lilla hundkompis. Bland hundens ägare återfinns bland andra Greta Gerwig, Danny DeVito, Julie Delpy, Ellen Burstyn och Kieran Culkin.
Svensk biopremiär våren 2017

THE HANDMAIDEN
Med uppsåt att lura Lady Hideko på hennes förmögenhet lyckas unga Sookee få anställning hos henne som kammarjungfru. Men oväntade känslor uppstår mellan dem, samtidigt som mannen bakom komplotten visar sig ha helt andra planer för Sookee.
Alla lurar alla i Sydkoreanske mästerregissören Park Chan-wooks queera thriller noir, baserad på Sarah Waters "Fingersmith". The Handmaiden tävlade i Cannes om både Guldpalmen och Queerpalmen, och är Sydkoreanske mästarregissören Park Chan-wooks efterlängtade återkomst till hemlandet. En psykologisk thriller om passion, svek och hämnd.
Svensk biopremiär 27 januari

GIMME DANGER
1967 grundades vad som skulle komma att bli ett av pophistoriens absolut viktigaste band: The Stooges. Den eviga symbolen för garagerockens genomslag och punkens födelse, och med karismatiske sångaren Iggy Pop som blivit ett av de största namnen inom populärkultur oavsett konstform eller genre. I prisbelönte regissören Jim Jarmuschs (Broken Flowers, Down by Law) Gimme Danger djupdyks det i bandets historia, och ger en intrikat inblick i ett extraordinärt musikfenomen. Filmen är Jarmuschs första dokumentär sen Year of the Horse, där han avhandlade Neil Young and Crazy Horses motsvarande storhet.
Nordisk VOD- och DVD-premiär våren 2017

LIFE, ANIMATED
Autistiska Owen Suskind var inte som andra barn när han växte upp. I Life, Animated berättas den hjärtvärmande historien om hur Owens föräldrar lärde sig att kommunicera med honom genom Disneys klassiska filmgestalter, och hur Owen i vuxen ålder hanterar varje skeende i livet med sina tecknade vänner vid sin sida. Life, Animated är mångfaldig festivalprisvinnare och har rört såväl kritiker som publik till både skratt och tårar.
Svensk biopremiär 13 januari

THE GREASY STRANGLER
Far-och-son-paret Ronnie och Brayden driver en discorundvandring i Los Angeles industriområden. Samtidigt som Brayden faller för en förförisk kund börjar en rad väldigt udda mord inträffa, och när Ronnie börjar stöta på Janet misstänker Brayden att det är Ronnie som är mördaren - The Greasy Strangler. Producerad av bland andra Ben Wheatley (Kill List, Sightseers) och Elijah Wood (Sagan om ringen, Hobbit), har regissören Jim Hosking gjort en excentriskt okonventionell debutfilm - lika delar groteskt motbjudande och rysande underhållande.
Nordisk VOD- och DVD-premiär 12 december

KATE PLAYS CHRISTINE
15 juli 1974 begick den 30-åriga nyhetsreportern Christine Chubbuck självmord i direktsänd TV. I förberedelserna inför återskapandet av scenen djupdyker skådespelaren Kate Lyn Sheil ner i fallet. I samtal med kollegor och vänner till Christine, försöker hon genom method acting bringa klarhet i den tragiska händelsen.
Nordisk VOD- och DVD-premiär 16 januari

SOUTHSIDE WITH YOU
Sommaren 1989 i Chicago, och unge Barack Obama gör sig redo för att bjuda ut Michelle Robinson. Michelle å sin sida försäkrar sina föräldrar om att det inte är någon dejt hon ska på. Men hur ska hon tillbringa en dag i hans sällskap, utan att falla för hans charm? Southside with You skildrar Barack och Michelle Obamas första dejt med oerhörd noggrannhet från regissören Richard Tanne. Filmen har kallats för historiens bästa dejtfilm, och jämförts med Richard Linklaters Bara en natt och Bara en dag.
Nordisk VOD- och DVD-premiär 5 december

PLANETARIUM
De två unga systrarna Laura och Kate har förmågan att kommunicera med den andra sidan. Men deras planer på världsturné stannar av när deras vägar korsas med filmproducenten André, som behöver deras övernaturliga krafter till sitt nya filmprojekt. Plötsligt finner sig Laura och Kate mitt i en märklig röra av konst och det ockulta, på gränsen att öppna en dörr för något potentiellt världsförödande. Med Planetarium bjuder regissören Rebecca Zlotowski in till en magisk värld där illusionen blir verklighet, och verkligheten en dröm.
Nordisk VOD- och DVD-premiär våren 2017

OPERATION AVALANCHE
Två unga CIA-agenter sätts in för att utreda misstankar om en sovjetisk spion i Apolloprogrammet, under täckmanteln att de ska dokumentera NASAs månresa, men istället blir de indragna i fejkandet av människans första steg på månen. I form av en mockumentär berättar Operation Avalanche konspirationsteoretikernas favoritteori, med både humor och obligatorisk Kalla kriget-spänning.
Nordisk VOD- och DVD-premiär våren 2017

SWISS ARMY MAN
Strandad på en öde ö är Hank precis på väg att hänga sig, när han plötsligt får syn på en kropp som sköljts i land. Hans försök att väcka liv i kroppen gör ingen nytta, men på något märkligt vis blir de ändå kompisar, och Hank ger sig ut på en surrealistisk odyssé med sin nyfunna vän vid sin sida. Swiss Army Man liknar inget annat, och har sedan sin premiär vid Sundance filmfestival varit en av årets mest omtalade filmer. Lika hyllad för sin originalitet som för spektakulära skådespelarinsatser av Paul Dano (Little Miss Sunshine, Prisoners, There Will Be Blood) och Daniel Radcliffe (Harry Potter, Kill Your Darlings).
Nordisk VOD- och DVD-premiär 2 december

EN ALLDELES SÄRSKILD DAG
Den 8 maj 1938 var en alldeles särskild dag. Det var dagen då Hitler besökte Mussolini i Rom. Medan hemmafrun Antoniettas make och barn är ute och deltar i paraden, tvingas hon själv stanna hemma med sina hushållssysslor. Men på andra sidan gården ser hon Gabriele, en antifascist vars värme smittar av sig på omgivningen. Antonietta och Gabrieles dag blir sannerligen en alldeles särskild dag.
VOD-aktuell nu
 

För intervjuförfrågningar eller mer information, kontakta:
Sofia Dahlén, NonStop Entertainment
sofia@etpr.se / +46 76 282 71 25

Sofia DahlénComment