Drömmar och lojalitet i centrum i Rojda Sekersöz långfilmsdebut Dröm vidare ­– inspelningen startar i Botkyrka i juli

Dröm vidare är ett drama om vänskap, lojalitet, identitet och klass i regi av Rojda Sekersöz. Filmen börjar spelas in i Botkyrka i södra Stockholm därefter följer en inspelningsperiod i Luleå till och med mitten av augusti. Bakom filmen står Flocken-producenterna Agneta Fagerström Olsson och Annika Hellström på 2afilm. Dröm vidare kommer att ha biopremiär 2017 och distribueras av NonStop Entertainment.

Vänskapen med tjejgänget sätts på prov när Mirja kommer ut efter att ha avtjänat ett fängelsestraff i dramat Dröm vidare, i regi av Rojda Sekersöz efter originalmanus av Johanna Emanuelsson som tidigare skrivit bland annat Älvsborgsbron för Unga Dramaten. Rollerna görs av Evin Ahmad (Ett öga rött, I nöd eller lust), Gizem Erdogan (Svenskjävel), Malin Persson (Den allvarsamma leken, Flykten till framtiden), Anna Bjelkerud (guldbaggebelönad för Hotell), Outi Mäenpää (guldbaggebelönad för Svinalängorna) och debuterande Segen Tesfai. Filmfotograf är Gabriel Mkrttchian (Boys, Pleasure, Siv sover vilse).

Rojda Sekersöz om sin film:

"Mirja bestämmer sig för att bryta sig loss från sitt förflutna och försöka sig på ett nytt liv. Hon ställs inför att antingen vara lojal mot sin sjuka mamma och syster eller de vänner som på riktigt varit som en familj för henne. Det är en 'coming of age’-film om vuxna kvinnor."

Rojda Sekersöz är utbildad filmregissör från Stockholms Dramatiska Högskola, har varit en del av nätverket runt Filmbasen sedan unga år, och har hunnit med att regissera fem kortfilmer, däribland Fast och Fittbacka - Ett jävla ungdomshem. Hon är en del av det politiska poesinätverket Revolution Poetry och har tidigare deltagit i Film Stockholms/Filmbasens program Pure Fiction.

Dröm vidare kommer att distribueras av NonStop Entertainment:

"Det är inte varje dag man läser ett skarpt, smart, inkännande och dagsaktuellt svenskt manus som dessutom tacklar ens perspektiv 90 grader åt sidan. Men när vi fick Dröm vidare på vårt bord och Rojda Sekersöz berättade om sin vision med filmen visste vi att det här var något alldeles speciellt", säger Jakob Abrahamsson, VD på NonStop Entertainment

Dröm vidare produceras av Agneta Fagerström Olsson och Annika Hellström på 2afilm, med stöd av Svenska Filminstitutet (konsulent Magdalena Jangard) och Filmpool Nord, som tidigare samarbetat med 2afilm i produktionen av Beate Gårdelers trefaldigt Guldbaggebelönade Flocken:

"Efter samarbetet med den framgångsrika filmen Flocken var det förstås spännande när producenterna bakom 2afilm kom och presenterade sitt nya projekt Dröm vidare. Efter att ha läst manus och bekantat oss med den begåvade regissören Rojda Sekersöz tidigare filmer var det en självklarhet för oss att vilja vara med även denna gång", säger Stephan Apelgren, långfilmskonsulent Filmpool Nord "Berättelsen om fyra unga kvinnor som förtvivlat försöker finna fotfäste på samhällets botten är mycket gripande och återspeglar dessutom ett allt hårdnande samhällsklimat. Det här är en aktuell och viktig film som förmedlar värme och behov av kärlek, respekt och drömmar i en miljö där själva överlevnaden är ifrågasatt "

Dröm vidare har även fått produktionsstöd av STHLM Debut, ett projekt vars två senaste filmer Förvaret och Tjuvheder båda guldbaggebelönades.

Inspelningen av Dröm vidare kan följas på filmens facebooksida:https://www.facebook.com/dromvidare

Fotocred: Ardalan Esmaili

 

Albin WesleyComment