The Girl With All the Gifts, Weiner och Swiss Army Man bland NonStop Entertainments filmer på Way Out West

Hypade The Girl With All the Gifts som öppnade Locarno filmfestival 3 augusti, dokumentären Weiner om den kontroversiella New York-politikern Anthony Weiners borgmästarkampanj och flippade äventyrskomedin Swiss Army Man är tre av NonStop Entertainments kommande filmer som kommer att smygvisas under Way Out Wests filmfestival 11-13 augusti. Dessutom dramakomedin Girl Asleep,  märkliga spänningsdokumentären Tickled och Erik Gandinis omtalade Swedish Theory of Love.


NonStop Entertainments filmer på Way Out West:

THE GIRL WITH ALL THE GIFTS
Biopremiär 7 oktober

The Girl With All the Gifts är baserad på den bästsäljande romanen med samma namn, regisserad av Peaky blinders-regissören Colm McCarthy och i huvudrollerna syns Glenn Close, Gemma Arterton, Paddy Considine och Sennia Nanua. The Girl With All the Gifts är öppningsfilm för Locarno filmfestival.
När 10-åriga Melanie förs från sitt rum till dagens första lektion är hon fastspänd i en rullstol och har en pistol riktad mot huvudet. I ett framtida England har en parasit förvandlat majoriteten av mänskligheten till blodtörstande rovdjur, och i det slutna militärkomplex där Melanie hålls instängd kämpar överlevande människor för att hitta ett botemedel mot den världsomfattande epidemin.

Visning på Way Out West: 12 augusti kl 13.30 på biograf Capitol


WEINER
Biopremiär 21 oktober 2016

Allt gick som på räls för folkkäre kongressmannen Anthony Weiner, såväl karriären som relationen medfrun Huma Abedin (rådgivare åt Hillary Clinton) spirade. Tills tåget plötsligt spårade ur.
2011 uppdagades att Weiner via sociala medier och sms skickat olämpliga bilder till ett flertal kvinnor, och den mediala skandalen var ofrånkomlig. I denna dokumentär ges full tillgång till Weiner och hans familj, såväl som hans kampanjteam och arbetsliv.  Anthonys stora karisma och humor resulterar i en osedvanligt underhållande politisk härdsmälta, som helt enkelt måste ses detta valår.

Visning på Way Out West: 12 augusti kl 11.00 på Hagabion salong 1


GIRL ASLEEP
Video on demand-premiär 1 november 2016

Greta Driscoll närmar sig vuxenlivet med stormsteg. Men med hennes 15-årsdag runt hörnet vill hon egentligen inget hellre än att stanna kvar i barndomen. När hennes föräldrar bjuder in hela skolan till hennes födelsedagskalas förvandlas Gretas största rädslor till verklighet. Hon flyr kalaset och inne på sitt rum sluter hon ögonen. I nästa ögonblick vaknar hon upp i en parallell värld. En märkligt erotiskt, våldsam och absurd sådan, i vilken hon tvingas möta sina största rädslor och begär för att finna sitt rätta jag.
Tydligt inspirerad av idolerna Wes Anderson och Michel Gondry, gör Rosemary Myers en lysande filmdebut i denna filmtappning av sin teaterpjäs med samma namn. Filmen blev en succé vid premiären på Adelaide Film Festival 2015 där den vann publikens pris för mest populära film.  

Visning på Way Out West: 13 augusti kl 15.30 på biograf Capitol


SWISS ARMY MAN
Premiär vintern 2016/17

"This movie wears its weirdness as a badge of honor — as well it should" skrev Variety om denna makalösa dramakomedi där en man strandsatt i vildmarken inleder en vänskap med en död kropp (Daniel Radcliffe). Tillsammans ger de sig ut på en surrealistisk resa för att ta sig hem. 

Visning på Way Out West: 11 augusti kl 15.30 på biograf Capitol
Med besök av filmens producenter: Lawrenc Inglee, Lauren Mann och William Olsson
 

TICKLED
Video on demand-premiär 7 september 2016

I en märklig kittlingtävlingsvideo på nätet betalas unga män för att bindas fast och kittlas. Reportern David Farrier finner det fascinerande och skickar en intervjuförfrågan till det bakomliggande företaget, men möts av hånfulla kommentarer om sin sexuella läggning samt rättsliga åtgärder ifall han gräver djupare. Farrier bestämmer sig för att ta tjuren vid hornen,  och reser till de hemliga kittlingtävlingarnas hemvist i Los Angeles. Trakasserierna fortsätter, men Farrier vägrar låta sig hindras från att gå till botten med denna förundransvärt egendomliga historia.

Visning på Way out West: 11 augusti kl 11.30 på biograf Capitol


THE SWEDISH THEORY OF LOVE
Ute på video on demand nu

I februari 1972 samlades en grupp svenska politiker för att tillsammans skapa en ny framtidsvision. Med drivkraften att utmana traditionella samhällsstrukturer som motiv utformades ett nytt mål: deras bild var ett samhälle av autonoma individer. Ett manifest skrevs, där det fastslogs att ingen medborgare ska vara beroende av en annan. Fyrtio år senare är Sverige världens ensammaste land. Vi toppar den internationella statistiken både vad gäller människor som lever och människor som dör ensamstående. The Swedish Theory of Love ämnar att föra den skandinaviska perfektionens sprickor och brister till ytan, för att närmare granska baksidan av vårt moderna leverne.
Bakom denna underhållande och ögonöppnande dokumentär om den svenska modellens för- och nackdelar står kritikerrosade Erik Gandini, som tidigare vunnit en mångfald av festivalpriser för filmer som Gitmo och Videocracy.

Visning på Way Out West: 13 augusti kl 14.15 i filmtältet, Slottsskogen
Med besök av filmens regissör: Erik Gandini


För intervjuförfrågningar eller mer information, kontakta:
Sofia Dahlén, Pressansvarig NonStop Entertainment
sofia@etpr.se / +46 762827125

Pressbilder: www.nonstopentertainment.com
Om Way Out West Film: www.wayoutwest.se/taxonomy/film

Sofia DahlénComment