THE RIDER, RADIANCE och BEACH RATS bland NonStop Entertainments filmer på Stockholms Filmfestival

Under Stockholms Filmfestival kommer tio av NonStop Entertainments kommande filmer att visas. Idag annonserades hela festivalprogrammet som bland annat innehåller Chloé Zhaos THE RIDER som hyllades vid premiären i Cannes, RADIANCE av Naomi Kawase (Under Körsbärsträden), Sundance-succén BEACH RATS som visas i tävlan, och jiddish-dramat MENASHE. Redan på förhand var det känt att GOD'S OWN COUTRY får sin nordiska premiär i tävlingssektionen, och att regissör Francis Lee besöker Stockholm under festivalen.

Alla NonStop Entertainments filmer under Stockholm Filmfestival:

GOD'S OWN COUNTRY - Besök!
Visas i huvudtävlan Stockholm XXVIII Competition
Biopremiär 24 november

Bondsonen Johnny tar till sprit och one night stands för att klara av landsbygdens tristess och faderns dåliga humör. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare, Gheorghe. Under det intensiva arbetet uppstår passion mellan de två unga männen, och de börjar se möjligheten till en ljusare framtid. God's Own Country har belönats med priser vid bland andra Berlins, Edinburghs och Sundances filmfestivaler. Kritiker har beskrivit den som en ny Brokeback Mountain, fast bättre. Filmen är Francis Lees långfilmsdebut som regissör och manusförfattare, efter att ha lämnat skådespelarkarriären för en återgång till den brittiska landsbygd där han vuxit upp.
Regissör Francis Lee besöker Stockholm 12-14 november, intervjuförfrågningar görs till sofia@etpr.se

THE RIDER
Biopremiär våren 2018

Brady tvingas överge karriären som rodeoryttare efter en allvarlig olycka. Brady Jandrau spelar huvudrollen i filmen som är baserad på hans egen verkliga historia. Användningen av riktiga ryttare istället för professionella skådespelare skapar en autentisk och rörande skildring av maskulinitet i hjärtat av USA. Filmen, som är regisserad av Chloé Zhao, prisades i Cannes i våras.

RADIANCE
Biopremiär 12 januari 2018

Flerfaldigt prisade Naomi Kawase är en mästare på stora berättelser om små saker. I Radiance följer vi Misako som jobbar med att skriva filmtolkningar för synskadade. På en visning träffar hon Nakamori, en äldre fotograf som långsamt håller på att tappa synen, tillsammans lär de sig se saker de inte kunnat se tidigare.

MENASHE
Biopremiär 8 december 2018

I New Yorks Borough Park finns ett av världens största judiska samhällen. Här är det ultraortodoxa det vardagliga, och bland de långa svarta rockarna finns Menashe – en snäll men olycklig man. Sedan hans fru gått bort anses han inte kunna tillhandahålla ett anständigt hem åt sin son. Menashes tro utmanas av motgångarna, men längtan att hålla ihop den lilla familjen är stark, så han lyckas övertala rabbinen om en chans att få bevisa sin duglighet som förälder. Under förberedelserna inför fruns minnesdag flyttar sonen tillbaka till honom på prov. Menashe är ett genuint och närgånget porträtt av livet i en exotisk men ändå välbekant miljö, där tro och moral är av högsta vikt. Filmen är helt berättad på jiddisch och har lovordats av kritikerna.

BEACH RATS
Visas i huvudtävlan Stockholm XXVIII Competition

VOD-premiär 22 november
Frankie är en tonårshunk som hänger med grabbgänget och flörtar tjejer på strandpromenaden vid Coney Island. Men när kompisarna inte är med raggar han äldre män via sexchattar på nätet, och snart flyttar det sexuella utforskandet ut på gatan. Eliza Hittman följer  med Beach Rats upp långfilmsdebuten It felt like love med ytterligare en film om sexuella begär. Hon vann pris för bästa regi på Sundance Film Festival tidigare i år.

THE ENDLESS
VOD-premiär våren 2018

Indieskräck-duon Aaron Moorhead och Justin Benson är tillbaka. The Endless handlar om två bröder som lyckats rymma från den sekt de vuxit upp i. Men efter att ha mottagit ett mystiskt mejl beslutar de för att återvända. Moorhead och Benson axlar själva huvudrollerna i filmen.

THE MERCILESS
VOD-premiär 22 november

En ärrad gangster och en polisinfiltratör blir vänner under tiden de avtjänar ett fängelsestraff. När de sedan släpps och kastar sig in i den undre världen på var sitt håll börjar den ene snart tvivla på den andres lojalitet. Stenhård Koreansk noir med fantastiskt foto och några av årets mest spektakulära actionscener.

DINA
VOD-premiär 22 november

Antonio Santini och Dan Sickles Sundancevinnande dokumentär gör den excentriska kvinnan Dina och autistiske Walmartarbetaren Scott till huvudpersoner i sin egen romantiska komedi. Dina sticker ut från andra dokumentärfilmer, inte bara på grund av temat, utan också i hur den är visuellt framställd.

THE BOY DOWNSTAIRS
VOD-premiär våren 2018

Zosia Mamet (Girls) gör ett charmigt porträtt av en författare som kommer tillbaka till New York efter två år i London. Av en slump råkar hon flytta in i samma hus som exet vars hjärta hon krossade, och snart väcks undanträngda känslor till liv. The Boy Downstairs går sin egen väg inom rom com-genren och bjuder på en kärlekshistoria med djup.

FINAL PORTRAIT
VOD-premiär 5 mars 2018

När konstnärer möter kritiker kan oväntade saker ske och det är fallet i Stanley Tuccis finstämda drama. Året är 1964 i Paris och amerikanen James Lord sitter för ett porträtt av den krävande Alberto Giacometti. Tucci visar fördelarna och nackdelarna med Giacomettis perfektionistiska konstnärskap utan att gå miste om det roliga i skapandeprocessen.

 

Sofia DahlénComment