NonStop Entertainment tar Syrien-dokumentären CITY OF GHOSTS och ett flertal andra titlar från CPH:DOX

NonStop Entertainment har införskaffat de nordiska och baltiska rättigheterna till CITY OF GHOSTS, den hyllade dokumentären som följer aktivisterna i Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS). RBSS består av en grupp journalister som skildrar livet och kriget inifrån IS-ockuperade delar av Syrien. Regissör Matthew Heineman och två RBSS-journalister befinner sig för tillfället i Köpenhamn med anledning av CPH:DOX, där filmen visas i tävlingssektionen.

Bland ytterligare nya dokumentärinköp för NonStop Entertainment finns Black Lives Matter-dokumentären WHOSE STREETS, Sundance-vinnaren DINA och THE WORKER'S CUP, om migrantarbetarna som bygger Quatars VM-stadion.

City of Ghosts skildrar ISIS framfart, och det mod som uppvisas av Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS), en grupp medborgarjournalister som riskerar sina liv för att delge omvärlden de grymheter som terrorororganisationen utsätter Syrien för i detta nu. City of Ghosts är redan Oscarstippad och har hyllats av kritikerna. Filmen är regissör Matthew Heinemans uppföljning efter Cartel Land, som handlade om Mexicos drogkrig, vilken gav honom en Oscarsnominering för Bästa dokumentär.

City Of Ghosts får svensk biopremiär i höst, med NonStop Entertainment som distributör.
Amerikansk biopremiär 14 juli med Amazon som distributör.
 

NonStop Entertainments senaste dokumentärinköp:

CITY OF GHOSTS - Från Dogwoof. För Norden och Baltikum.
Hyllad dokumentär som följer aktivisterna i Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS) – en grupp journalister som förser omvärlden med vittnesmål inifrån IS-kontrollerade Syrien. Regisserad av Matthew Heineman, tidigare Oscarsnominerad för Cartel Land.

DEVIL'S FREEDOM - Från Films Boutique. För Norden och Baltikum
Briljant men brutal dokumentär om Juarez i norra Mexico – staden med flest mord i hela världen.

DINA - Från Dogwoof. För Norden och Baltikum.
En eccentrisk kvinna och en man som arbetar som dörrvärd på butikskedjan Walmart närmar sig varandra i denna okonventionella kärlekshistoria, som vann Stora jurypriset vid Sundance filmfestival.

DRIES - Från Dogwoof. För Norden och Baltikum
För första gången dokumenteras den belgiske modeskaparen Dries van Notens arbetsprocess i detalj. Han är känd för sina utsökta material och vackra broderier, och hans spektakulära modevisningar hör till Paris mest hyllade. Dries van Noten är dessutom ett av få ännu oberoende varumärken i den globaliserade modebranschen.

SCORE: A FILM MUSIC DOCUMENTARY - Från Cinetic Media. För Norden och Baltikum.
Score samlar Hollywoods främsta kompositörer för att ge åskådarna en exklusiv inblick i de musikaliska utmaningarna och kreativa hemligheterna bakom världens mest välkända musikgenre: soundtracket. Med Hans Zimmer, Randy Newman, Danny Elfman, John Williams, med flera.

WHOSE STREETS - Från Submarine. För Norden, Benelux och Baltikum.
En dokumentär om och av Black Lives Matter-aktivister, som ger en ovanlig inblick i nyhetshändelsernas centrum efter dödsskjutningen av 18-årige Mike Brown, och på samma gång skildrar kärlekshistorien mellan två av aktivisterna. I regi av Sabaah Folayan.

THE WORKER'S CUP - Från Autlook. För Norden och Baltikum.
I Quatar bygger afrikanska och asiatiska migrantarbetare det stadium där 2022 års Världsmästerskap i fotboll ska äga rum. Samtidigt organiserar migrantarbetarna sin egen fotbollstunering inne i arbetslägren där de bor. The Worker's Cup är en fotbollsdokumentär om dagens globala arbetsmarknad.

78/52 - Från Dogwoof. För Norden och Baltikum.
Helt enkelt en dokumentär som helt ägnar sig åt att dekonstruera duschscenen i Psycho.

 

Sofia DahlénComment