NonStop Entertainment firar internationella kvinnodagen med filmer om 3 ikoniska kvinnor

Från Sundance filmfestival har NonStop med sig tre filmer som sätter strålkastaren på tre kvinnliga hjältar, modeskaparen Vivienne Westwood, domaren Ruth Bader Ginsburg och artisten M.I.A

 
Screen-Shot-2017-03-24-at-17.43.06-616x440-1.png
 

Matangi/Maya/M.I.A. är ett närgånget porträtt av den färgstarka och kontroversiella artisten M.I.A. Filmen bygger delvis på den lankesisk-brittiska artistens egna hemmafilmer - från både London och Sri Lanka och ger nya bitar till pusslet om hur hon formades till den politiskt kontroversiella artisten M.I.A som kanske är mest kända för ”Paper planes” från Oscarsvinnaren ”Slumdog Millionaire”.

 
1228742.jpg
 

Westwood: Punk, Icon, Activist om den numera 76-åriga brittiska modedrottningen Vivienne Westwood, som ända sedan 70-talet varit en av den brittiska modevärldens i särklass mest färgstarka personer. Vivienne Westwood har under sin långa karriär även gjort sig känd för sin aktivism där hon under åren bland annat engagerat sig mot kärnvapen, köttindustrin och klimatförändringar. Regisserad av Lorna Tucker.

 
maxresdefault-1.jpg
 

RBG handlar om 84-åriga juristen och ledamoten av USA:s högsta domstol Ruth Bader Ginsburg som blivit ikon med citat som ”Jag kände mig ibland som en dagisfröken, de andra domarna trodde inte att könsdiskriminering existerade”. Filmen blev en av höjdpunkterna under årets Sundance-festival. Regisserad av Betsy West och Julie Cohen.
 

Premiär under vår & sommar 2018.

EbbaComment