Evin Ahmad och Gizem Erdogan Guldbaggenominerade för sina roller i Dröm Vidare

Evin Ahmad och Gizem Erdogan Guldbaggenominerade för sina roller i Dröm Vidare
  • Evin Ahmad har Guldbaggenominerats i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin roll som Mirja i Dröm Vidare
  • Gizem Erdogan har Guldbaggenominerats i kategorin Bästa kvinnliga biroll för sin roll som Sarah i Dröm Vidare.

Filmens regissör Rojda Sekersöz hyllar sina skådespelare och hälsar: "Det är otroligt välförtjänt och jag är inte alls förvånad!

THE RIDER, RADIANCE och BEACH RATS bland NonStop Entertainments filmer på Stockholms Filmfestival

Under Stockholms Filmfestival kommer tio av NonStop Entertainments kommande filmer att visas. Idag annonserades hela festivalprogrammet som bland annat innehåller Chloé Zhaos THE RIDER som hyllades vid premiären i Cannes, RADIANCE av Naomi Kawase (Under Körsbärsträden), Sundance-succén BEACH RATS som visas i tävlan, och jiddish-dramat MENASHE. Redan på förhand var det känt att GOD'S OWN COUTRY får sin nordiska premiär i tävlingssektionen, och att regissör Francis Lee besöker Stockholm under festivalen.

NonStop Entertainment tar Syrien-dokumentären CITY OF GHOSTS och ett flertal andra titlar från CPH:DOX

NonStop Entertainment har införskaffat de nordiska och baltiska rättigheterna till CITY OF GHOSTS, den hyllade dokumentären som följer aktivisterna i Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS). RBSS består av en grupp journalister som skildrar livet och kriget inifrån IS-ockuperade delar av Syrien. Regissör Matthew Heineman och två RBSS-journalister befinner sig för tillfället i Köpenhamn med anledning av CPH:DOX, där filmen visas i tävlingssektionen.

Bland ytterligare nya dokumentärinköp för NonStop Entertainment finns Black Lives Matter-dokumentären WHOSE STREETS, Sundance-vinnaren DINA och THE WORKER'S CUP, om migrantarbetarna som bygger Quatars världscup-stadion.